Best Free Responsive WordPress Themes

Best Free Responsive WordPress Themes

Responsive themes is a themes that allows a website to breaks itself across multiple monitor sizes, screen resolutions, and platforms. You can access a website that use Responsive themes via computer, smartphone, or tablet PC smoothly.  It allows the developer to create a site that is optimized for each platform, both in navigation, readability and load time.

Continue reading Best Free Responsive WordPress Themes

WPEmatico – Free WordPress Autoblog Plugin

WPEmatico – Free Autoblog WordPress Plugin

Forget all about premium WordPress autoblog plugin like WP-Robot, WPTweetBomb, or Autoblogged, they are too expensive for newbie blogger (like me :p). If you have much money, you can buy them. But if you are not willing to spend your money, you can use WPEmatico. Continue reading WPEmatico – Free WordPress Autoblog Plugin

[WordPress] How to Add Signature or Ads Below Post Content

[Wordpress] How to Add Signature or Ads Below Post Content

Hi beloved visitor, I have devided to update this blog in English and Indonesian. This is not inportant for you, but for me this is my first content in English.

There are a lot of ways to insert signature or ads below post content. But in this article I’ll give you the most efficient way that (hopefully) will work for almost all WordPress themes. So you can use this method not only for one themes, but also for others themes.

Continue reading [WordPress] How to Add Signature or Ads Below Post Content

Tricks 2 Reloaded – Free SEO-Friendly WordPress Theme

Tricks 2 Reloaded – Free SEO-Friendly WordPress Theme

Berbagai cara dilakukan blogger untuk mengoptimasi blognya agar lebih SEO friendly, dari segi on-page maupun off-page. Memang sekarang adalah musim Pinguin: quality content is king! Tapi tetap saja SEO diperlukan walaupun over-optimized SEO itu dilarang sama Tuan Google. Continue reading Tricks 2 Reloaded – Free SEO-Friendly WordPress Theme

Mengatur Setting pada WordPress Options dalam Satu Halaman

Ada kalanya Anda malas untuk mengedit pengaturan pada WordPress Setting. Hal ini disebabkan karena hal yang harus diatur terlalu banyak, sehingga menyebabkan kuota internet yang terpakai banyak, waktu tidak efisien, dan lain-lain. Continue reading Mengatur Setting pada WordPress Options dalam Satu Halaman

Download 5 Free WordPress Theme (Part 1)

WordPress theme adalah salah satu senjata yang wajib diasah pada blog WordPress. Tampilan blog menjadi semacam identitas, penanda, atau indikator seberapa serius seorang blogger menghias blognya. Walaupun tidak sedikit yang menggunakan theme minimalis kayak blog ini, tidak lain demi pagespeed blog agar nilai SEO nya tinggi. Namun bukan berarti SEO menjadi kambing hitam dalam desain blog, alasan ‘biar loading cepet, desain minimalis aja. demi nilai SEO mak, nilai SEO!’ bukanlah alasan yang bisa diterima. SEO penting tapi kenyamanan pengunjung jangan dilupakan! Ingat, tamu adalah raja, harus mempertanggungjawabkan kekuasaannya. Banyak kok blog dengan tampilan mewah tapi loadingnya cepet banget. Dengan teknik minify bisa menjadi rujukan dalam optimasi theme.

Continue reading Download 5 Free WordPress Theme (Part 1)

Membuat Related Post pada WordPress

Related post adalah daftar link yang berhubungan dengan sebuah post, biasanya diletakkan di bawah postingan. Biasanya link yang ada berasal dari blog itu sendiri. Jika Anda menemukan kata kata : Artikel yang berhubungan, Link yang berkaitan, dan lain-lain, ya itu tuh..

Related post menjadi salah satu kelengkapan wajib bagi blogger agar blognya lebih SEO Friendly. Peminatnya cukup banyak, bisa dilihat dari banyaknya blog yang memasang fitur ini. Mengapa related post begitu berharga hingga banyak blogger yang memasangnya?

Continue reading Membuat Related Post pada WordPress